DOÇ. DR. AHMET ACAR İLE ONLİNE SÖYLEŞİ

DOÇ. DR. AHMET ACAR İLE ONLİNE SÖYLEŞİ

Eğitim ögretimine Bafra' da başlayan ve 2007 yılında üniversite eğitimini ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümünde tamamlayan, şu an ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümünde Doçent Doktor olarak çalışmakta olan Doç. Dr. Ahmet Acar, okulumuz öğrencileriyle çevrimiçi bir araya gelerek bilimsel çalışmalar hakkında ve eğitim öğretim ile ilgili konularda okulumuzun 7/ A sınıfı öğrencileriyle söyleşide bulunmuştur.

02.05.2024 58

Doç. Dr. Ahmet Acar kimdir?

 Dr. Acar 2007 yılında ODTÜ Biyolojik Bilimler bölümünde lisans egitimini tamamlamıştır. 2012 yılında İngiltere Kanser Araştırmaları Manchester Enstitüsü'nden (eski adıyla Paterson Kanser Araştırmaları Enstitüsü) doktora derecesini aldı. Daha sonra Manchester'da Wellcome Trust for Cell Matrix Research Center'da 3 yıl doktora sonrası araştırmacı ve Londra’da bulunan Institute of Cancer Research’de 4 yıl doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Araştırma programı, kanserde ilaç direncininin kantitatif biyoloji tabanli olarak 2B hücre hatları, 3B sferoidler ve Hastadan Türetilen Organoidler (PDO'lar) kullanarak deneysel model sistemler geliştirmeye odaklanmaktadır.

 Şu anda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü'nde Doçent Dr olarak calismalarini sürdürmekte olan Dr Acar, 2021 Türkiye Sağlık Enstitüleri Aziz Sancar Teşvik Ödülü, 2021 Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü, 2022 Bilim Akademisi Genç Araştırmacı Ödülü, 2022 Aydın Doğan Vakfı Prof Özlem Turici & Prof Uğur Şahin Moleküler Biyoloji Ödülü, 2022 Moleküler

Öğrencilerimize, Moleküler Biyolojinin ne olduğuyla ilgili bilgilerini aktardı. Öğrencilerin geleceğini planlamaya şimdiden başlamaları gerektiğini, bunun için de sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğinin çok önemli olduğunu, kendilerini geliştirmeye ve öğrenmeye her daim açık tutmaları gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerimizden gelen; 'Neden Türkiye'ye döndünüz?' sorusuna ise, 'Bu toprakların yetiştirdiği biri olarak ülkeme olan manevi borcumu ödemek için döndüm.' şeklinde cevap verdi ve 'Yurt dışında eğitim de alsanız orada edindiğiniz tüm bilgi ve becerileri, ülkenize dönüp burada kullanmanız, bu ülkeye yapacağınız en büyük iyilik olur' cümlesini de sözlerine ekledi.Bu söyleşiyi organize eden 7-A Sınıf Rehber Öğretmeni Gülşah AYAZOĞLU'na ve değerli vaktini öğrencilerimizle paylaşan Doç Dr. Ahmet ACAR'a çok teşekkür ederiz.

 

 

 

02-05-202402-05-202402-05-202402-05-2024