Tarihçemiz

Tarihçemiz

29.03.2014 2499

Okulumuz yapılmadan önce mahallemizden okula giden öğrenciler Mithatpaşa (Yeni adıyla İsmet İnönü İlköğretim Okulu) ve Kızılırmak İlkokulu´na (Yeni adıyla Kızılırmak İlköğretim okulu) gidiyorlardı Mahalle sakinleri çocuklarını karda,yağmurda uzak yerlere giderek okumalarını önlemek için mahallelerinde okul yapılmasını istediler.Bunun için çalışmalara başladılar ve İshaklı Mahallesi Okul Arsasını Alma Derneği adıyla bir dernek kurdular.Kurulan dernek vasıtasıyla kısa sürede 30.000 TL. toplanıp Mahalle eşrafından Uncu Halil CANSU´nun 3000 metrekarelik arsasını aldılar.Alınan arsanın kenarında bulunan su hendekleri kapatılarak arsaya ilâve edilince 3608 metre karelik bir okul arsası kazanılmış oldu.

Arsayı okul yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı´na devreden dernek yetkilileri okulun hemen yapılmasını istediler.Çalışmalar hızla sürdürülmüş ve 1966 yılı ocak ayı içerisinde okulun temeli atılmıştır.İnşaat kısa sürede tamamlanarak okulumuz 1966-1967 Öğretim yılında 318 öğrenci ile hizmete açılmıştır.

1996 yılında ilçemizde yeni mahallelerin oluşturulması neticesinde okulumuz Mevlana Mahallesi sınırları içerisinde kalmıştır.

18 Ağustos 1997 tarih ve 23084 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 4306 sayılı kanun zorunlu eğitimi kesintisiz beş yıldan sekiz yıla çıkarmıştır.Kanun gereğince yurdumuzdaki bütün ilkokul ve ortaokullar ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 02.09.1997 tarih ve 300/30635 sayılı yazıları ile okulların isim değişiklikleri valilik onayına sunulmuştur.Verilen onay ile Mustafa Kemal İlkokulu olan okulumuzun adı "Mustafa Kemal ilköğretim Okulu" olmuştur.1999 yılı aralık ayında yeni binasına taşınarak, eğitim öğretime burada devam edilmektedir.

Okulumuzda 29 dershane,kütüphane,bilgi teknoloji sınıfı,fen ve teknoloji laboratuarı,görsel sanatlar atölyesi,çok amaçlı salon ve yönetim ve öğretmenler odası bulunmaktadır.

Okulumuzda Müdür,2 müdür yardımcısı olmak üzere 43 kadrolu öğretmen görev yapmaktadır.Çeşitli branşlarda eksikliği görevlendirme öğretmenler tamamlamaktadır.Okulumuz kadrosunda bir memur ve bir hizmetli bulunmaktadır.

Okulumuzun imkânlarından tüm öğrenciler en üst düzeyde yararlanmaktadırlar.Bu güne kadar öğrencilerimizin bilgi,kültür,spor ve benzeri yarışmalarda elde ettikleri pek çok başarı bulunmaktadır.